Vlissingen

Stad aan de zee, bruisend als de branding

Genieten van de zon op het terras van Hotel Arion op de Vlissingse boulevard.

Beach Appartement Van Belzen bevindt zich in het centrum van Vlissingen en is een ideale uitvalsbasis om te genieten van al het moois wat Zeeland biedt.

Winkelstad

Het winkelcentrum van Vlissingen bestaat uit twee delen het oude historische deel van de stad waar voornamelijk leuke gezellige kleine winkeltjes te vinden zijn. Daarnaast is er een moderner deel waar voornamelijk de grote winkelketens te vinden zijn.


De bekendste en populairste winkelstraten van Vlissingen zijn de Lange Zelke, het Scheldeplein, de Walstraat, de St Jacobstraat en de Fonteyne. De Lange Zelke is een overdekte winkelstraat. Er zijn in het centrum van Vlissingen twee grote parkeergarages te vinden en meerdere kleine parkeerterreinen waar je betaald je auto kan parkeren. Als huurder van het appartement krijgt u echter een speciale parkeerkaart om gratis in het centrum te kunnen parkeren.

Iedere vrijdag wordt in Vlissingen een grote weekmarkt georganiseerd. Deze markt is te vinden op het scheldeplein en de straten daaromheen. Iedere zaterdag wordt er op dezelfde plaats een kleine versmarkt gehouden. Iedere laatste zondag van de maand is het koopzondag in Vlissingen.

Stranden

Er liggen bij Vlissingen twee prachtige stranden. Als eerste het Badstrand voor de boulevard Evertsen en het Nollestrand net aan de andere zijde van het Nollehoofd voorbij het windorgel. Wat verder weg bij Vlissingen zijn natuurlijk nog genoeg andere stranden te vinden. Het Badstrand is misschien wel het bekendste strand van Vlissingen zijn ligging voor de boulevard zorgt ervoor dat het strand het gehele jaar gevuld is met mensen.

In de zomer komen de zonaanbidders aan hun trekken en in de wintermaanden kun je hier heerlijke strandwandelingen maken. Het bijzondere van dit strand is dat het anders dan alle andere stranden niet tweemaal per dag onder water loopt.

Het Nollestrand is iets meer van het zicht onttrokken en kun je dus heerlijk in alle rust van de zon, de zee en het strand genieten. Een unieke ervaring op het Nollestrand zijn de strandhuisjes. In deze strandhuisjes kun je in de zomermaanden de nacht doorbrengen.


Boulevard

De Boulevard van Vlissingen is één van de belangrijkste attracties van de stad. Ieder jaar komen tienduizenden toeristen naar Vlissingen toe om het fantastische uitzicht met eigen ogen te aanschouwen.

De Boulevard van Vlissingen in onderverdeeld in drie delen die allemaal vernoemd zijn naar vroeger zeehelden. Zo heb je de Evertsen Boulevard, de Bankert Boulevard en de Ruyter Boulevard.

Al lopend over deze drie Boulevards kom je allerlei prachtige kunstwerken tegen zoals het standbeeld van Michiel de Ruyter aan het begin van de boulevard. Andere kunstwerken die je hier tegenkomt zijn het beeld van Frans Naerebout, de Zeevaart scholier, het koopvaardijmonument, een beeld van een man die een sigaret op wil steken, de levensboom en de Open Zuil.

Bellamypark

Dorst gekregen van het winkelen of wandelen? U kunt voor een versnapering terecht op het Bellamypark dat ontstaan is in het begin van de vorige eeuw nadat de Koopmanshaven werd gedempt.

Het park is vernoemd naar de dichter Jacobus Bellamy die in Vlissingen geboren is. Het geboortehuis van deze populaire Nederlandse dichter is nog steeds te vinden aan het Bellamypark.

Het Bellamypark is al vele jaren het hart van het uitgaansleven van Vlissingen. In de zomermaanden staat het park vol met gezellige terrassen en in de avonduren stromen de cafés vol met studenten.


Het park is ook ieder jaar weer het toneel voor veel van de festivals en evenementen die in Vlissingen gehouden worden. De bekendste evenementen die hier georganiseerd worden zijn de jaarlijkse kermis en en het bevrijdingsfestival. Aan het Bellamypark is tevens de reptielenzoo Iguana te vinden.

Arsenaal

Het arsenaal bestaat uit een piratenpark, een aquarium en een uitkijktoren van 65 meter hoog die ook wel het kraaiennest genoemd wordt. Het piratenpark is het grootste van Nederland.

Het aquarium van het arsenaal is het grootste aquarium van Zeeland. Naast de prachtige aquaria met tropische vissen kom je ook gevaarlijk beesten zoals haaien en roggen tegen.

De waaghalzen mogen deze vissen zelfs aaien. Het arsenaal is het gehele jaar in het weekend en op de woensdagmiddagen geopend en in de zomermaanden zo goed als alle dagen.


Zeeschepen kijken

De vaargeul die naar de haven van Vlissingen leidt ligt niet ver uit de kust van Vlissingen vandaan. Hierdoor is de boulevard van Vlissingen de plek bij uitstek om bootjes en boten te kijken.

Heerlijk relax zittend op een bankje of lopend over het strand heb je een prachtig uitzicht op de voorbij varende zeeschepen.

Voor wie nog een beter zicht op de boten wil hebben kan gebruik maken van één van de verrekijkers die te vinden zijn op de boulevard van Vlissingen.

In de zomermaanden zorgen deze voorbijvarende schepen voor een natuurlijk golfslag bad in de zee. Dit zorgt voor het nodige plezier bij kinderen en hun ouders.

Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter is één van de bekendste zeehelden Uit de vaderlandse geschiedenis. Hij wordt op de boulevard van Vlissingen op het keizersbolwerk geëerd met een standbeeld.

Dit beeld werd in 1841 in Vlissingen onthuld. Maar ook op andere plekken ter wereld zijn standbeelden te vinden van deze zeeheld. De bijzonderste plek is misschien wel de Hongaarse stad Debrecen.

Hij speelde een grote rol tijdens de drie Engels-Nederlandse oorlogen en vocht tegen de piraten in de Oostzee. Daarnaast was hij een vervend walvisvaarder. Vanaf het Keizersbolwerk in Vlissingen kijk het beeld van Michiel de Ruyter nog steeds over de Westerschelde.

Het standbeeld stelt de Ruyter voor op zijn schip met in zijn rug het stuurwiel en met in zijn hand een verrekijker. Oorspronkelijk stond het beeld op het de Ruyterplein maar sinds het einde van de negentiende eeuw is het beeld op zijn huidige plaats te vinden.


Uitstraling en karakter

Vlissingen is een stad met een eigen karakter. In de stad zijn verschillende pleintjes met elk hun eigen uitstraling.

De winkelstraten hebben een combinatie van landelijke ketens en lokale ondernemers. Met name op en rond het Bellamypark en de Nieuwendijk vind je veel café’s en restaurants waar je tot laat in de avond op het buitenterras kunt zitten genieten.

Rondvaart

North Sea Port biedt rondvaarten aan in Vlissingen. De rondvaarten zijn gratis; inschrijven is wel verplicht. De rondvaarten worden verzorgd door rederij Denick op het schip de Denick II.

De rondvaart in Vlissingen duurt ca 2,5 tot 3 uur. Na het passeren van de sluizen vaart u de Westerschelde op richting de Sloehaven in Vlissingen en Borsele waar u door de havens/dokken vaart.

Er is een toelichting door een gids over wat u allemaal ziet en hoort. Van (nieuwe) bedrijven tot aan historische en nieuwe ontwikkelingen.

In Vlissingen zijn het hele jaar door tal van evenementen die zich vaak in en rond de binnenstad en boulevard afspelen. Zoals de Braderie, de Nacchtmarkten of de Strandcross.

Wat dacht u van de CineCity met het CCXL Theater? Het CCXL Theater is hét cultuurpodium van Zeeland. Deze superzaal van CineCity in Vlissingen telt ruim 700 comfortabele zitplaatsen.

CCXL Theater heeft daarmee niet alleen tweemaal de capaciteit van de huidige grote zaal van de megabioscoop, maar is tevens de grootste theaterzaal van midden-Zeeland met een hydraulisch podium.

Badplaatsen

Wist u dat Zeeland nog altijd de meeste zonuren heeft van Nederland?

De badplaatsen op Walcheren zoals Vlissingen, Domburg, Zoutelande, Dishoek en Westkapelle zijn klein, charmant en hebben de schoonste en prachtige stranden zoals het enorm brede strand van Vrouwenpolder bij de Veerse Dam, vlakbij de beroemde waterkering van de Oosterscheldedam.

Wilt u de andere Zeeuwse eilanden of plaatsjes verkennen, dan is Beach Appartement Van Belzen de ideale uitvalsbasis.

Unieke beleving

Beach Appartement Van Belzen staat voor een hartelijke ontvangst. Een unieke beleving van Zeeland. En persoonlijke tips over de omgeving.

Overnachten bij Beach Appartement Van Belzen betekent kiezen voor rust en plezier. In de ontvangst en het interieur zie je de persoonlijkheid en passie van de eigenaar terug. Dat maakt Beach Appartement Van Belzen zo speciaal en uniek, zo bijzonder.

Natuur

Beach Apartement Van Belzen is de ideale uitvalsbasis voor onvergetelijke vakantie, maar ook voor actieve wandelaars en fietsers. Maak gebruik van de meer dan duizend kilometer bewegwijzerde routes. Zo ontdek je de hoogtepunten van Zeeland.

Karakteristieke verblijven

Zeeland biedt je veel kleinschalige, karakteristieke verblijven. Beach Appartement Van Belzen is daar een goed voorbeeld van. Het heeft een zee aan ruimte en alles dicht bij de hand want het ligt in het winkelcentrum van Vlissingen.

Parkeren in de binnenstad

Bij Beach Appartement Van Belzen hoort een parkeerkaart waarmee u gratis in de binnenstad kunt parkeren in de nabijheid van het pand en eders zolang het maar in de rode zone is.